Ceyhan ilçesinde tarihi eser satılmAdana İl Jandarma Komutanlığınca Yumurtalık ilçesinde yapılan istihbari çalışmalaraya çalışıldıHalkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması ve tarihi eser kaçakçılığı ile mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir.

ADANA VALİLİĞİ
İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

SAYI:11                                                                               20 Ağustos 2019

BASIN DUYURUSU

Adana İl Jandarma Komutanlığınca Yumurtalık ilçesinde yapılan istihbari çalışmalar neticesinde; (2) şahsın, ellerinde bulundurdukları ve tarihi eser niteliğinde olduğu değerlendirilen kadın figürlü heykeli satmak amacıyla alıcı aradıkları bilgisinin alınması üzerine 19 Ağustos 2019 tarihinde operasyon icra edildi.

Yapılan operasyon neticesinde; (2) şahıs ile birlikte tarihi eser niteliğinde olan (1) adet üzüm salkımlı ve üzüm yaprağı bezemeli kadın yüzü heykeli (41 cm yüksekliğinde) ele geçirildi, şahıslar gözaltına alındı. Ele geçirilen heykel Cumhuriyet Savcısının talimatı ile Adana Müze Müdürlüğü görevlilerine teslim edildi.

Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması ve tarihi eser kaçakçılığı ile mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir