Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /home/u8559022/public_html/wp-content/themes/newsup/single.php on line 88
SUBLİMİNAL MESAJLAR VE ÇOCUK
Teknoloji geliştikçe, bazı olaylar kontrolümüzden çıkmaya başladı. Yetişebilmek için bizim de son sürat okumamız, öğrenmemiz ve gelişmemiz gerekiyor.
İnsanların en zayıf noktası cinselliktir. Ölüm ise korkunun piridir. Bundan dolayı insanı etkileyen iki büyük konu sık sık medya da kullanılır. Tabi bu her zaman dürüstçe yapılmaz. Subliminal mesajlar nasıl iletilir?
1. Dijital ses dosyalarına gizlenen işitsel yollar,
2. Gözle algılanamayacak kadar kısa süreyle ve sık patlayan flaşlar şeklinde sinema ya da televizyon görüntüsü yoluyla bilinçaltına itilen 25. kareler,
3. Reklam afişleri, logoları ve benzeri nitelikteki görsel malzemenin içine saklanmış şekil, kelime ve rakamlar.
Çocuk ideolojik yaklaşımları bilmez. O kendine sunulanı doğru veya yanlış demeden alır. Görüntüde sevimli karakterler, rengârenk bir dünya içinde verilenleri olduğu gibi kabul edip, hayatının geri kalanını da buna göre şekillendirecektir.
You tube da izledikleri çizgi filmler, televizyonda izledikleri reklam ve filmler, internette dolaşmaları nasıl etkiliyor çocuklarımızın hayatını. Hani o ekmek almaya güvenip yollamadığımız çocuklarımızı bilmediğimiz diyarlarda başıboş bırakıyoruz. Ustaca yerleştirilen mesajları normal izleyerek göremeyebiliriz. Bize çok masum gelen bir çizgi film içinde bir dünya mesaj barındırıyor.
Üzülerek söylemeliyim anaokulu ve kreşlerde yaptığım birçok çalışmada minik yavrularımız cinsel eğilimleri taklit ediyor, duygusal ve manevi olarak acı çekiyor. Birçok çizgi filmde yerleştirilen cinsel yazı ve görüntüler, çocukların erken yaşta cinsel konuları merak etmesini, ilgi duymasını sağlıyor.
Her gördüklerini istemeleri, doyumsuz olmaları, daha birçok davranış bozukluğu cabası. Çocuğunu işim var diye tek başına saatlerce bilgisayar, televizyon, tablet, telefon gibi interaktif ortamlara maruz bırakma!
Uyan! Değerli anne ve baba,
Uyan ki ne gibi ruhsal ve fiziksel oyunların içine düştüğünü gör, duy, fark et. Sana izlettirilen, dinletilen, yaptırılan olaylara bir daha bak!
Irmak Suna Binici
06.03.2019

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir