Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /home/u8559022/public_html/wp-content/themes/newsup/single.php on line 88

KÜRESEL SALGIN NEDENİYLE SOSYO-EKONOMİK SORUNLAR İÇİN NE GİBİ TEDBİRLER ALDINIZ?

KÜRESEL SALGIN NEDENİYLE SOSYO-EKONOMİK SORUNLAR İÇİN NE GİBİ TEDBİRLER ALDINIZ?

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail KONCUK, “Çin’in Hubei eyaletindeki Wuhan kentinde Aralık ayında çıktıktan haftalar içerisinde küresel bir salgın halini alan corona virüsü ülkemizde de belirtilerini göstermeye başlamıştır.” Yaşanan küresel salgınla birlikte önlemler almak için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat OKTAY tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını isteyerek soru önergesi verdiğini belirtti.

Koncuk, soru önergesi ile; “Virüs salgını nedeniyle çalışma hayatının durma noktasına gelmesi vatandaşlarımızın borçlarının ertelenmesi için bir çalışmanız olacak mıdır? Elektrik, su ve doğalgaz faturalarının belli bir süreyle ertelenmesi, KDV ve ÖTV oranlarının sıfırlanması konusunda bir çalışmanız var mıdır ve işsiz vatandaşlarımıza işsizlik maaşı hakkı olmamasına rağmen üç ay süreyle işsizlik maaşı desteği verilmesi için bir çalışma başlatmayı düşünüyor musunuz? sorularını yöneltti.

İYİ Parti Adana Milletvekili Koncuk, “Virüse karşı tedbirleri ne kadar sıkı tutarsak, tehdit o kadar zayıflar. Hızlı yayılan bulaşıcı hastalıklara karşı mücadeleyi birlikte vereceğiz.” diyerek Sağlık Bakanlığının açıklamalarını ve corona virüsten (COVID-19) korunmak için “korunmanın 14 kuralın” dikkate alınmasının son derece önemli olacağını belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir