Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /home/u8559022/public_html/wp-content/themes/newsup/single.php on line 88
Olağanüstü Dışişleri Konseyi toplantısına varışı üzerine Yüksek Temsilci/Başkan Yardımcısı Josep Borrell tarafından yapılan açıklama

S. Dün gece yapılan ateşkes anlaşmasından memnun musunuz?
Tabii ki ateşkes yapılmasından memnunum. Ateşkes iyi haber, en azından bir iyi niyet [göstergesi]. Bakalım nasıl uygulanacak. İdlib’deki insanlara yönelik insani yardımların arttırılması bir önkoşul.  

S. Sizce AB’nin Rusya ve Başkan Vladimir Putin ile ilişkileri iyileştirmesi gerekebilir mi?
Çözüm bu mu? Türkiye ve Rusya ile ilişkileri iyileştirmemiz gerekiyor. Konuşmamız gereken pek çok mesele var, zaten bunun için buradayız.

S. Türkiye’ye yönelik ilave fonları görüşebileceğinizi öğrendik. Kaç Üye Devlet bu yönde taahhütte bulunmak isteyecek?
Bunu görüşeceğiz. Türkiye’nin ciddi bir yükü var, destek olunması gereken 4 milyon kişiden [söz ediyoruz]. Bunu anlamak zorundayız ancak göçmenlerin de birer baskı unsuru olarak kullanılmasını kabul edemeyiz. Fakat Türkiye’nin büyük bir yük altında olduğu da bir gerçektir. 

S. Bakanlar ateşkesin sürekli olmasına yardım etmek için bugün hangi somut vaatlerde bulunabilecekler?
Bizler maalesef burada olmayan insanlar arasında ateşkesi [yürürlüğe koyacak] pozisyonda değiliz. Çabalarımızı insani alanda yoğunlaştırmak durumundayız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir