Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /home/u8559022/public_html/wp-content/themes/newsup/single.php on line 88
Brüksel, 03/10/2019 
Bu hafta Bağdat’ta patlak veren; sonrasında Irak’ın diğer bölgelerine yayılan ve dün de şiddete dönüşen protestolarda, ondan fazla protestocunun öldüğü ve yüzlerce insanın yaralandığı haberleri gelmektedir. Bu bağlamda AB, Irak güvenlik güçlerinden protestolara azami itidalle yaklaşmalarını; protestoculardan da protestoları barışçıl bir şekilde yapmalarını beklemektedir.

Başbakan Abdul Mahdi tarafından yayımlanan; protestocuların meşru taleplerinin [varlığını] kabul edip barışçıl protesto hakkı ve ifade özgürlüğünü de teyit eden açıklama, doğru yönde yapılmış bir açıklamadır. AB, olaylara yönelik soruşturma başlatılmasını desteklemektedir; bu tür bir soruşturma güvenilir ve hızlı bir şekilde yapılmalıdır. 

Irak’taki olaylar, Irak halkının ihtiyaçları ve taleplerinin başta inandırıcı ve etkin ekonomik reformlar yoluyla olmak üzere acilen karşılanması gerektiğini bir defa daha göstermektedir. 

AB bu doğrultudaki çabaları desteklemeye hazırdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir