Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /home/u8559022/public_html/wp-content/themes/newsup/single.php on line 88

Türkiye: Yüksek Temsilci Borrell, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile telefonda görüştü

Brüksel, 26/01/2020
Cuma günü Elazığ’da meydana gelen depremin ardından Pazar günü, Yüksek Temsilci/Başkan Yardımcısı Josep Borrell, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu arayarak AB’nin Türk halkıyla dayanışma içinde olduğunu bir kez daha ifade etti.

İkili, telefon görüşmesinde Orta Doğu ve Körfez bölgesindeki mevcut durumu ve Libya’daki son gelişmeleri de ele aldı. Yüksek Temsilci Borrell, daha barışçıl ve istikrarlı bir Orta Doğu ve Körfez bölgesi için, AB adına tüm uluslararası ortaklarla çalışmaya hazır olduğunu hatırlattı. 

Yüksek Temsilci/Başkan Yardımcısı, başkent Trablus çevresinde güvenlik, ateşkesin sağlanmasına yönelik zorluklar ve Libya’daki çatışmaya dönük siyasi çözümün başlatılmasıyla ilgili endişelerini ifade etti.

Yüksek Temsilci Borrell ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, bölgenin istikrarını ve dolayısıyla Avrupa Birliği’nin güvenliğini etkileyen bu acil meselelerle ilgili olarak temasın sürdürülmesi konusunda mutabık kaldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir