AFAD GÖNÜLLÜLÜK PROJESİ

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından koordine edilen, gönüllü birey ve sivil toplum kuruluşlarının afet ve acil durum hizmetlerine katılımlarına yönelik çalışmalar kapsamında “AFAD Gönüllülük Portalı” hizmet vermeye başlamıştır.

AFAD GÖNÜLLÜLERİNE NEDEN İHTİYAÇ DUYUYORUZ ?

AFAD gönüllülerinin gücünü harekete geçirerek, afet ve acil durumların meydana getireceği maddi ve manevi zararı en aza indirmek ve toplumu afet ve acil durumlara daha dirençli hale getirmek, insan hayatında fark yaratmak için becerilerini kullanmaya daima hazır, yakınlarda eğitimli ve organize AFAD gönüllüleri oluşturmak amacıyla gönüllülere ihtiyaç duyuyoruz.

KİMLER GÖNÜLLÜ OLABİLİR ?

AFAD Gönüllüsü olmaya istekli ve e-devlet şifresi olan herkes gönüllü olabilir.

Tamamıyla kendi isteği doğrultusunda dayanışma ve yardımlaşma amacıyla bireysel çıkarlarını gözetmeksizin hiçbir maddi beklentisi olmadan sadece topluma faydalı olmak arzusuyla fiziksel gücünü, zamanını, bilgi birikimini, yeteneğini ve deneyimini kullanarak afet ve acil durum öncesinde, sırasında ve sonrasında toplum hizmeti çalışmalarına katkı sağlayan kişilerdir.

AFAD GÖNÜLLÜLÜK SİSTEMİ İLE NEYİ AMAÇLIYORUZ ?

Afet ve acil durumlarda yürütülecek faaliyetlerde, refleks ve inisiyatif gücüne sahip, müdahale hızı yüksek, AFAD ekipleri ile organize bir şekilde çalışacak AFAD Gönüllülük Sistemini kurmak.

AFAD gönüllülerinin yetkinliklerinin faaliyetler, eğitimler ve tatbikatlarla geliştirilmesini sağlamak.

AFAD ve gönüllülerinin katkılarıyla afetlerin getireceği maddi ve manevi zararı en aza indirmek ve toplumu daha dirençli hale getirmek.

Afet ve acil durumlardan etkilenmiş topluluklara daha etkin bir hizmet sağlamak.

Toplumda gönüllülük bilincinin yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmak.

AFAD Gönüllülük Sistemine e-devlet ( https://www.turkiye.gov.tr) üzerinden başvuran, başvurusu onaylanan ve çevrimiçi eğitimlerini tamamlayan gönüllülere Kentsel Arama ve Kurtarma, Yangın, Doğada Arama ve Kurtarma, Akarsu ve Suüstü Arama Kurtarma gibi konularda yüz yüze eğitimler verilecektir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir