Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /home/u8559022/public_html/wp-content/themes/newsup/single.php on line 88

SONER ÇETİN “Kerbela zulme karşı duruşun adıdır”

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Adana Şubesi’nin düzenlediği “Aşure Günü”ne katılan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Muharrem’in matem ayı olduğunu belirterek, “Hakk tuttuğunuz oruçları, yaptığınız ibaretleri kabul etsin. Nerede zulüm varsa Aleviler bunun karşısında olmuşlardır” dedi.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Adana Şubesi’nce düzenlenen “Aşure Günü” katılarak, Alevilerin tarihin her döneminde zulme karşı çıktığını ve mazlumun yanında yer aldığını söyledi.

Burada konuşan Başkan Soner Çetin, “Kerbela; 1340 yıldır bitmeyen, dinmeyen bir acının adıdır, Hak ile batılın, sevgi ile zulmün, iyilik ile kötülüğün mücadelesidir. Zalim Yezid’e biat etmeyen Hz. Hüseyin katledilerek Hz. Peygamberin nesli yok edilmeye çalışılmıştır. Kerbela, İslam tarihinin en acı olaylarından biridir” dedi.

HZ. HÜSEYİN’İN BIRAKTIĞI MİRAS

“Hz. Hüseyin’in Kerbela’da canı pahasına bize bıraktığı miras, koşullar ne olursa olsun Hakk’ın yanında olmak ve zulme boyun eğmemektir” ifadesini kullanan Başkan Soner Çetin,  Bu mirasa sahip çıkan Ehliyet dostları yüzyıllardır Muharrem ayında 12 gün matem orucu tutarak bu acıyı yaşarlar. 1340 yıldır bu acı hiç eksilmeden canların yüreklerinde kor ateş gibi kendini hissettirir. Bu nedenle Aleviler nerede mazlum varsa yanlarında olurlar, nerede zulüm varsa karşısında dururlar. Hepsine selam olsun. Aleviler bunca acılar yaşamasına karşın bu topraklara sevgi ve hoşgörü tohumları ekmişler, Anadolu’ya ışık saçmışlardır. Hacı Bektaş Veli, Yunus Emre, Pir Sultan Abdal ve erenler Anadolu’da en yüce değerleri insanlığa armağan etmişlerdir” şeklinde konuştu.

MAZLUMUN ZALİMLE MÜCADELESİ

Başkan Soner Çetin, Muharrem ayı denilince mazlum ile zalimin mücadelesinin akla geldiğini belirterek, Hz. Hüseyin’in direnişinin zalime karşı duruşun simgesi haline geldiğini kaydetti.

Aşurenin birlik ve beraberliği ifade ettiğini söyleyen Başkan Soner Çetin, şöyle devam etti:

“Hakk ibadetlerinizi kabul etsin. Orucun ardından birlik ve beraberliğin sembolü aşure dağıtılır. Canlar lokmalarını paylaşır. Bereketli olsun, birliğimiz daim olsun. Lokmalarımızı burada nasıl paylaşıyorsak, bu güzel ülkemizde birlik beraberlik içinde hoşgörüyü egemen kılarak hayatın her alanını paylaşacağız. Nerede bir Yezid varsa ona karşı koyacak bir Hüseyin mutlaka vardır.”

SONER ÇETİN’E TEŞEKKÜR

Aşure Günü’ne katılan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut da Türkiye’de Alevilerin yıllarca yok sayıldığını ve haksızlıklara uğradığını vurguladı.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Adana Şube Başkanı Saim Yılmaz ise konuşmasında vakfa verdiği destekten dolayı Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’e teşekkür ederek, çiçek verdi.

Aşure Günü’nde Sema dönüldü, deyişler, mersiyeler ve semahlar söylendi.

One thought on “Aşure Günü”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir